Koeling
  • ✉ sven@svenneven.be

Koeling - Sven Neven bvbaKoeling

De mogelijkheden om te koelen zijn afhankelijk van de gekozen installatie om te verwarmen.
Naargelang het gewenste niveau van de koeling zijnde actief of passief, kan er gekozen worden voor verschillende toestellen die de kamer(s) zullen koelen.


AIRCO

Je kan koelen met een lucht-lucht warmtepomp (airco). Deze is opgebouwd uit een binnenunit en een buitenunit.
Lucht-lucht warmtepompen benutten de temperatuur van de buitenlucht door deze om te zetten in koele of warme lucht.

Lucht-lucht warmtepomp binnenunit (Mitsubishi MSZ) via Sven Neven bvbaLucht-lucht warmtepomp binnenunit (Mitsubishi MSZ)

Lucht-lucht warmtepomp buitenunit (Mitsubishi MSZ) via Sven Neven bvbaLucht-lucht warmtepomp buitenunit (Mitsubishi MSZ)


ACTIEF KOELEN

Ventiloconvector (Jaga Brisa) via Sven Neven bvbaVentiloconvector (Jaga Brisa)Bij actieve koeling keert men de werking van de warmtepomp om: de ingebouwde compressor koelt het water.
Het koude water stroomt door het afgiftesysteem (vb: vloerverwarming) en absorbeert de warmte uit de leefruimten.
Nadien onttrekt de warmtepomp de warmte uit het water en geeft het af aan de energiebron (de buitenlucht, bodem of het grondwater).
De warmtepomp kan continu gekoeld water tot 7 °C aanmaken, ideaal voor het gebruik met ventilo-convectoren voor snelle koeling. Bij vloersystemen zal de dauwpuntregeling ervoor zorgen dat er geen condens ontstaat op de vloer.


PASSIEF KOELEN

Vloerverwarming - koeling via Sven Neven bvbaVloerverwarming - koelingBij passieve koeling gebruikt de warmtepomp de koelte in de bodem (±12 °C) om een aangenaam frisse temperatuur te krijgen in de leefruimten. Het water dat door het vloersysteem circuleert is ±15 °C. De temperatuur in huis koelt af en de opgenomen warmte wordt via het water van het vloersysteem teruggeven aan de aarde.

De temperatuur van de bodem is bepalend bij passieve koeling
. Op het einde van de zomer is het beschikbare vermogen dan ook lager dan in het begin omdat de grond opgewarmd is. Bij passieve koeling werkt de compressor niet, waardoor deze vorm van koelen zeer energievriendelijk
is.

CONTACTINFO

Valmeerstraat 1

3770 Riemst - België

012 22 75 77

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONS BEDRIJF

NEVEN bvba

Btwnr. BE 0544 849 196

Algemene Voorwaarden

Disclaimer